Tools

Het meadiarium, het meest persoonlijke geboorteplan.

Het Meadiarium is een prettig geschreven coachend werkboek dat uit lees en schrijfopdrachten bestaat. Het helpt je om vanuit jezelf te kijken naar verschillende thema’s onder andere: zwangerschapsbeleving, actuele zorgen, partner, bevalling, pijnstilling, voorbereidende cursus en kraamtijd. Dit gebeurt altijd vanuit jouw opties en jouw mogelijkheden. Op basis van de verzamelde informatie schrijf je een persoonlijk geboorteplan. Dit geboorteplan bespreek je met je verloskundige.

Het Meadiarium is geschikt voor elke vrouw. Het is vooral aan te raden aan vrouwen die zwanger zijn van hun eerste kind en vrouwen die (om welke reden dan ook) een nare eerdere bevalling hebben gehad.

In een geboorteplan verwerken vrouwen hun wensen en verwachtingen ten aanzien van de bevalling. Het wordt aangeraden om rond de dertigste zwangerschapsweek deze op te stellen. Zorgverleners doen hun best om zoveel mogelijk aan deze wensen te voldoen. Maar eigenlijk willen en kunnen we meer dan dat betekenen. Het helpt ons en jou als we je beter mogen leren kennen. Als we bijvoorbeeld weten wie je bent als mens, waar je op dit moment staat, waar je tegen opziet, wat je zou helpen, hoe je de zwangerschap beleeft, of de vorige bevalling hebt ervaren dan kunnen we de zorg pas echt persoonlijk maken. Met het Meadiarium wordt dit mogelijk.

Het meadiarium is te verkrijgen in onze praktijk of via meacoaching.nl.
De kosten zijn 25 euro per werkboek (ex verzendkosten).
Het meadiarium is een werkboek voor jullie thuis. Zijn er vragen, is jullie proces thuis afgerond, bespreken we jullie geboorteplan en integreren we deze extra informatie in onze begeleiding.

Het Meadiarium helpt je om een geboorteplan te schrijven dat jouw totale persoon als uitgangspunt neemt. Het geboorteplan transformeert van wensenlijst naar mensenlijst.

Elke zwangere vrouw wil goed terug kijken op haar bevalling. Persoonlijke zorg levert daar een grote bijdrage aan. Persoonlijke zorg krijg je als zorgverleners weten wie je bent als mens. Dat zorgt voor vertrouwen en zelfvertrouwen. Een geboorteplan is een middel om persoonlijke zorg te krijgen.

Jouw Vertrouwde Bevalscript

We leven in een boeiende tijd waar we meer en meer inzicht krijgen in de werking van ons brein en in het bijzonder het onbewuste brein. Het brein zit vol onnoemelijke mogelijkheden, beelden, verbindingen die helpend en bij bevallingen vaak niet helpend zijn.
Deze hypnosemethode, is ontwikkeld om je hersenen ten volle in te schakelen ten voordele van je bevalling.
Dankzij ‘Jouw vertrouwde bevalscript’ neem jij jouw stuur zelf in handen.
Ga jij jouw mind set bestuderen en beïnvloeden, ‘wat je aandacht geeft groeit’.

Zwangeren die deze tool kiezen zijn vaak al eens bevallen, en uitgekomen op hun mind set van weleer.
Anderen zijn nieuwsgierig, willen goed voorbereid zijn. En werken liever op hun eentje.

Dagelijks zijn ze met hun bevalling bezig en dit op een fijne verbindende manier.
Samen met hun kind bereiden ze zich in alle intimiteit voor op de grootte dag.
Stress heeft een minder grootte invloed omdat de focus ligt op mogelijkheden, krachten,…
Tijdens de bevalling ligt er een tool klaar dat zo diep ingegroefd is.
Dit fundament geeft een dieper bewustzijn, alsof hun zintuigen ook innerlijk werken.
Adrenaline en cortisol zakken (deze zorgen voor alertheid, stress), terwijl je oxytocine en dopamine stijgt (de befaamde happy, pijnstillende hormonen).

Concreet:
Vanaf 30-34 weken kan dit tool geïnstalleerd worden.
Aan de hand van het boekje zalig zwanger, krijg ik een lijstje doorgestuurd met een 30 tal affirmaties.
Ik maak de ‘Jouw vertrouwde bevalscript’ en jij spreekt deze tekst in.
Dagelijks beluister je deze tekst.
Deze tool kost 50 euro.

Bevallingservaring Els Aerts

Scroll naar top