Onze Missie & Visie

De Missie van Vertrouwde Vroedvrouw is:

Bij Vertrouwde Vroedvrouw is het onze missie om jullie vertrouwenspersoon te zijn aan het begin van een nieuw hoofdstuk in jullie levensverhaal. Daarom bieden we je als koppel ondersteuning en integrale coaching voor, tijdens én na de bevalling. We begeleiden zowel het emotionele als fysieke deel van zwangerschap en bevalling ongeacht waar de bevalling plaatsvindt, thuis of in het ziekenhuis.

We geloven dat je zowel als mens én als koppel kan groeien door te kiezen voor de meerwaarde van onze vier pijlers:                      Vol vertrouwen leven dragen, leven geven, leven beleven en leven begeleiden.

Dit is een van de meest ingrijpende, natuurlijke processen in jullie leven en dat van jullie kind. De gezonde mens staat bij ons centraal. Het aanbod van Vertrouwde vroedvrouw aan workshops en begeleiding is uitgebreid, en aanvullend om in alle rust en met beide voeten op de grond deze nieuwe levensfase(s) te integreren.

Daarnaast kan je ook bij ons terecht tijdens de periode erna als je met vragen zit over bijvoorbeeld borstvoeding, flesvoeding of emoties waarmee je geen blijf weet, de wolk eerder grijs is dan roze,…

We vinden het in onze begeleiding heel belangrijk om onderbouwd, warm en no nonsense samen te werken met jou, jouw partner en andere experten zodat je elke fase met je baby, met jezelf en met elkaar in vertrouwen en verbinding kan beleven.

De visie van Vertrouwde Vroedvrouw is:

Vaak ervaar je als koppel vragen en twijfels voor, tijdens en na de bevalling. Je wil een realistische voorbereiding op je (b)roze wolk en zoekt meer duidelijkheid in de keuzes die je kan maken m.b.t. zowel het emotionele als fysieke deel van zwangerschap en bevalling. Bij het standaard geadviseerde pad voel je vaak intuïtief aan dat dit niet helemaal overeenkomt met de weg die je wil afleggen of met wie dat je bent.

Je wil zelf je keuzes maken en dirigent/regisseur zijn van je eigen geboorteverhaal in plaats van dit enkel in handen te geven van de gynaecoloog.

Bij Vertrouwde Vroedvrouw vinden we het als team belangrijk om je meer inzicht en houvast te geven in de verschillende keuzemogelijkheden tijdens je zwangerschap en bevalling.

We gaan in alle intimiteit en veiligheid samen op pad zodat zowel jijzelf als/of je partner vol vertrouwen nieuw leven kan dragen én geven. Hierbij staat een integrale begeleiding (eventueel samen met andere experts) centraal zodat jullie deze bijzondere periode in totaliteit rustiger kunnen beleven en willen we je als geboorteteam een stevige basis geven om een betere verbinding te maken met je baby, met jezelf en met je partner.

Scroll naar top