The Secret of Birth Summit

WIL JIJ VOL VERTROUWEN LEVEN GEVEN EN ZO
JE BABY DE GEBOORTE GEVEN DIE BIJ HEM OF HAAR PAST?

WIL JIJ LEVENSLANG TOEGANG  TOT DEZE INFO EN NOG WAT EXTRA’S?

LEVENSLANG TOEGANG TOT

THE SECRET OF BIRTH

SUMMIT
The Secret of Birth Summit

The Secret of Birth Summit

Voor 39,95 is de gehele summit van jou.
De 26 inspirerende gesprekken die aanzetten tot:

*Geboorte is duidelijk meer dan een roze wolk.
*Leven geven blijft mijn hele leven bij.
*Blijkbaar is bevallen meer dan alleen pijn, eigenlijk heb ik amper het woord pijn gehoord.
*Ik heb een invloed op mijn bevalling.
*Hmmmm, misschien toch goed om me te gaan informeren, en wie hoort dan bij mij?

En het tool ‘Vol vertrouwen leven dragen’.
En alle samenvattingen van The secret of Birth.

Dus grofweg 13 uur kijkplezier,
om wakker te worden,
aan te voelen ‘zo wil ik het ook’,
de grootste pijn is, ‘niet gehoord, gezien,…’worden,
Kortom jij, jou baby, jullie zijn het waard!

Welkom in dit bad vol Vertrouwen, Empowering en Bewustzijn

Je ontdekt waar jij last van hebt, waar jij naar toe wil, wat je net niet wilt.
Je wordt ondergedompeld in het menselijke van leven geven, voor ieder van ons zo verschillend, voor ieder van ons zo hetzelfde.
Je herkent je in sommige ervaringen, verhalen. ‘Ik ben niet de enige.’
Je ervaart rust, ruimte, duiding.
Je begrijpt wanneer het goed is om in beweging te komen, en welke beweging past bij jou.
Je stemt je af op jezelf, je baby, je voelt het vertrouwen groeien.
Je komt meer en meer los van patronen, overtuigingen, …, om te komen tot de kern, JIJ.
Je krijgt sleutels om te gaan voor jouw kracht, macht, pracht!
Je komt thuis bij jezelf en je baby.

The secret of Birth, waarom:

Alles is al aanwezig in moeder en kind!

Al 3.500.000 jaar worden er baby’s geboren. Weten waar onze natuur toe in staat is, en weten wat de bevalcultuur is, geeft vele inzichten, rust en duidelijkheid.

Taking your power back.

Een goed voorbereid gezin is er twee waard. Hoe ga je van ‘dat moet, naar ik wil het zo’ En waarom is dat goed!

We geloven in je

Het is tijd, dat vrouwen gaan inzien hoe machtig, krachtig, prachtig ze zijn, en wij geven haar graag dat duwtje in de rug, ‘we geloven in je’.

26 SPREKERS SUMMIT
“THE SECRET OF BIRTH”

Deze mensen zijn stuk voor stuk verbonden met leven geven, ouderschap,…, of het nu vanuit de ouderrol is of als professional.
Allen spreken ze vanuit hun ervaring, passie of pijn, van in de zwangerschap tot de eerste 1000 dagen. Allen delen ze de invloed, winst, heling die daar te verkrijgen is.
Dankzij hen kan je je opnieuw verbinden met je eigen lichaam, de wijsheid die in je leeft en je baby laten surfen op de golven van kracht en afstemming.

Een leven vol geluk, kracht en bewondering is jullie geboorterecht!

Vicky Willems

Intuïtief coach in de natuur, energetische voetreflexologie

‘De reis naar mijn hart, bracht me naar het voelen van wat klopt!’ Of ik zou bijna durfen zeggen, “de reis naar/met mijn baby, bracht mij uit het denken, naar het voelen van wat bij mij hoort.” Vicky deelt over haar burn out, leven vanuit haar hoofd en de shift die ze maakte door de energie te gaan volgen ipv van deze te gaan tegen werken. Met alle gevolgen van dien!

Mieke Martens

Mama van Amelie en Maxime

‘Wat als het anders loopt?!’ Mieke is het toonbeeld van je shit in eigen handen nemen en zeggen, ‘hier stopt het, dit wil ik niet meer,…’ Of het is misschien niet zo zeer wat er voor je voeten komt, eerder ‘Hoe ga ik ermee om’. En of Mieke haar Kracht/Macht verder ontwikkeld heeft! Dit is een verhaal van hoop!

Raf Ponnet

‘Mannen zijn oooh zo belangrijk!’ “Hoe komt het dat als ik een mixer koop, ik één uur onderzoek doe naar waar, wat en hoe EN waarom heb ik dat niet gedaan bij het krijgen van onze dochter?”. “De controles, we dachten dat dat het was, dat dat goede zorg was, nu weet ik beter.” Niet te missen interview, gesprek!

Laura dumont

Vroedvrouw

‘Durf te zeggen wat je voelt!’ Hoe angst je kan overnemen, je zo hard laat werken. Om dan toch ‘weer niet gezien te worden, hallo ik ben hier’. En vanuit die puinhoop, recht naar de angst toe te gaan. Hoe Laura moeder werd en haar passie vond. Er is altijd hoop!

Nele Flamang

Aware parenting, schrijfster van het boek 'Als je van spelen leren kan

‘Zonder wind gaat de vlieger niet omhoog.’ Het krijgen van kinderen, doet wat met een mensenleven! En bij Nele was het van dat. Er werd heel wat aangeraakt in haar. Er kwam een wakker worden, een aanraken, een afstemming van…ook zichzelf.

Leentje Van Dijck

Zelfstandige vroedvrouw, voetreflexoloog, draagconsulent, relaxatietherapeut, hypnotherapeut/ HypnoBirting docent.

‘Laat je informeren in eigen Kracht.’ Het woord informeren, informatie, uitleg is wel 10 keer vernoemt in ons gesprek. Leentje zei “informeren is voor mij zoveel meer dan woorden, het is zorgen dat er tijd en ruimte is, ruimte voor veiligheid, voor eigen keuze, en dan komt Kracht vanzelf tevoorschijn.”

Veerle Peeters

Doula en HypnoBirthing docente, borstvoedingsconsulente, draagconsulente, voorzitter van de Vlaamse Federatie van Doula's

Neen is een volledige zin. Praten met Veerle is altijd feest! Hoe kan jij ervoor zorgen dat ieder jaar de verjaardag van je kind een feest is? Luister naar je Ja, luister naar je Neen. En omring je met partners die meewerken aan jou Ja of jou Neen! Wij geboortewerkers hebben 1 agenda, en dat is die van jullie!

Vanessa de Smet

Lichaamsgericht therapeut

‘Wat na je bevalling, het Postpartum’ “Je man is niet je postpartum plan”. Vanessa heeft iets met vrouwen en hun Krachtcentrum, het bekkengebied. Door de komst van Elvis, haar zoon, verschuift haar energie naar, ‘hoe kunnen we moeders nog beter, meer dragen na de geboorte, in de weken na het leven geven.

Sofie van Hoey

Begeleiding van zwangerschap, ouderschap

Onvoorwaardelijk Leven Geven, Lotus Birth. Vanaf het moment Sofie zwanger was, kwam Lotus Birth op haar pad. ‘Hoe kan ik het leven eren, dat van mijn kind en mij, en al gaande weg zag ik de weg.’ De weg van Onvoorwaardelijk Leven Geven.

Anja Caers

Baby- en kinderosteopaat en bezielster van HAPPYBABYCOACH,

‘Vertel je verhaal’ Als baby en kinderosteopaat en Happybabycoach vertelt Anja over haar passie, baby’s. Over hoe vol levenskracht ze zitten, soms met hun blokkades omwille van… En hoe ze die blokkades loslaten. Anja vertelt vanuit het perspectief van het kind, een stem die zelden aan bod komt. Hoe de baby een geboorte ervaart.

Sylvia Verduin

Baby en ouder therapie (conceptie, zwangerschap en geboorte), kinesiologie, zwangerschapsyoga, babymassage, schrijfster van ‘In liefdevolle verbinding.’

‘In Liefdevolle verbinding met jezelf en je baby.’ Waar begint het leven van een mens? Sylvia vertelt begeesterd over hoe je terug in contact komt met jezelf, of je nu pas bevallen bent of je geboren bent. Met liefdevolle afstemming valt alles weer in zijn plooi.

Betty Jeuris​

Facilitator, yoga teacher, embodiment coach

‘Het hoofd zit vol vragen, het lijf zit vol antwoorden.’ “Bij het leven geven nam mijn lichaam het over, mijn innerlijk weten was zo sterk, ik vond het (bijna) fijn, nooit geweten dat dat gevoel een naam had, tot jij het me zei, ‘Orgasmic Birth’.” De geboorte van kinderen blijven je leven lang bij, zo schoon hoe die ogen gaan fonkelen zelfs na al die jaren.

Lies Melis

Vroedvrouw, Zwangerschapsmassage Kraammassage en Mamamassage

‘Vol Vertrouwen Leven Geven’ “Vroedvrouw zijn en ‘het’ dan uiteindelijk doen, dat was de moeite!” Lies vertelt over de geboortes van haar kinderen en de groei hierin. Zwanger van haar derde wist ze, “dees doen ik anders”. Ondertussen zijn al veel moeders, en baby’s met ‘het bevalscript’ bevallen, geboren. Nieuwsgierig, schrijf je in;)

Inge Prins

Bodywerker/ademtherapeut

Adem is kracht, adem is een anker. ‘Ik voelde niets meer, en zuurstof bracht me weer thuis, thuis in mij’. En zo werd Inge haar anker, haar werk, haar passie. Over hoe we soms omgekeerd door de levenscyclus gaan, en dat dat ook helemaal oké is.

Dagmar Cox

Intimiteits-, liefdes- en relatiecoach

‘Intieme relatie met je lichaam.’ “Daar in de bevalling van mijn eerste kind, kwam ik in mijn lichaam, wat een empowerende ervaring.” Met ieder kind kwam er een verdiepen van die wijsheid in zichzelf. Een gesprek over in contact zijn met zichzelf en hoe Dagmar er ondertussen andere vrouwen in begeleidt.

Daphne van der Putten

Verloskundige, Integral Pelvic Therapy® Practitioner Opleider Integral Pelvic Therapy Education, Bestuurslid IPTA, DGA Dana centrum

‘Ere wie ere toekomt, ook het lijf.’ De vrouw in haar totaliteit, centraal, loopt als een rode draad door ons gesprek. Van embodied consent, langs haar weg als vroedvrouw, tot het ontwikkelen van Intergal Pelvic Therapy en Dana, haar holistische geboortepraktijk.

Otilia Depas

Verbindende communicatie, groeitrajecten coach

‘Van mens tot mens.’ Menselijker dan dit wordt het niet. Otilia legt haar lief en lijden op de tafel. We hebben het over haar eerste bevalling, een spoedkeizersnede, en hoe anders de tweede geboorte was. En wat dit anders maakte. “Ik zie de manier van geboren worden nog bijna dagelijks thuis ten tonele komen,….” Van mens tot mens, Otilia!

Anna Verwaal

Geboorteconsulente, docent primaire periode, lactatie instructeur, RIE infant educarer en verpleegkundige met moeder-kind specialisatie. Haar expertise is preconceptionele tot postnatale educatie en begeleiding

‘All the rest is Historie’ Wat is je natuur, wie jij in wezen bent. En wat is je norm,je cultuur? Daar waar jij geleerd hebt om je op een bepaalde manier te gedragen. En hoe ziet die cultuur eruit van leven geven naar bevallen, verlossen naar…? Anna heeft zoveel ervaring, kennis over de jaren, continenten heen, Hoe ziet zij ons evolueren, de bevalwereld?

Ybe Casteleyn

Psychotraumatoloog

‘Trauma Sensitieve Zorg.’ “De #genoeggezwegen, en de verhalen die ik daar las, raakte me diep!” Waar het hart van vol is loopt de mond van over, Trauma. Wat is trauma nu eigenlijk, wanneer is er sprake van… en wat kunnen we eraan doen? Allemaal vragen die antwoorden krijgen in dit gesprek.

Eliane Coutinho

Vroedvrouw, vrouwencoach

‘Laten we het over pijn hebben!’ Eliane is een vroedvrouw ‘pur sang’. “Hoe komt het dat een moeder 10 jaar wacht op een volgend kind, wat doen we verkeerd in de zorg,…” Of “De geboorte van mijn oudste kind is het mooiste geschenk ooit, dat wist ik wel, ik had het vaak gezien, en het is nog mooier!” Je gaat aan haar lippen hangen.

Jurgen Peeters

Psychotherapeut, Oprichter van het netwerk Afgestemd ouderschap, Auteur van "Kinderen zijn geen puppy's. De kracht van zelfsturing in opvoeding." En zoveel meer.

’ Vaderschap en Afgestemd ouderschap.’ Wat zouden we zonder onze mannen zijn! Vader worden, kinderen krijgen vanuit zijn perspectief, onze tijd was te kort. En natuurlijk kon zijn ander kind, Afgestemd ouderschap niet ontbreken, zo inspirerend om naar te luisteren!

Annelies Meuris

Lichaamsgerichte traumatherapie

‘Samen op weg naar verwerking van vroegkinderlijk trauma.’ In dit gesprek hebben we het over ‘samen’, over de tribe, gemeenschap en hoe arm, eenzaam het is voor ouders,… Daar begon haar verhaal bij MamaDiti, vzw. ‘Samen’ hebben Annelies en ik een passie, ‘de eerste duizend dagen van een mensenleven’ en de impact hiervan op de rest van het leven.

Ruth Sneyers

Vroedvrouw en mede-oprichter van ‘Samen voor Respectvolle Geboorte.’

‘Samen voor Respectvolle Geboorte’ Het gesprek met Ruth gaat over ‘je waarheid spreken’, ‘opkomen voor je rechten’, ‘trouw blijven aan jezelf’ en nog zoveel meer. Luisteren is zoveel meer dan horen! Ze richtte samen met Sophie van Cauwelaert een facebook groep op ‘Samen voor Respectvolle Geboorte’, ondertussen is er een website, bijna een podcast… de dames zitten niet stil!

Fenna Hovens

Moeder

Liesbeth Jans

Baby en kinder osteopaat

Vertragen, uit de ratrace naar onze oerkracht.

Karolien Verbeeck

Moeder van Louis en Annabelle

Volg je natuur, rauw en puur.

Frequently Asked Question

Ik ben Leen Heusdens, vroedvrouw en integrale coach bij Vertrouwde Vroedvrouw.
Ik hou van pure, eenvoudige dingen, zoals baby’s, de natuur en mensen.
Alles wat ik doe heeft een link met de eerste 1000 dagen.
Met authenticiteit, Verbinding en alles daartussen.

Wat ik al 22 jaar doe is mensen gidsen in:
‘Leven dragen’ vol verbinding met jezelf en je baby,
‘Leven geven’ in eigen kracht of het nu onder water is of in een operatieruimte,
‘Leven beleven’, dat eerste jaar, wat een enorme periode van verandering, cliches die ook nog kloppen en vermoeidheid, samen met mijn team.

En gaande weg specialiseerde ik me in ‘Leven begeleiden’ daar waar ouders vast lopen tijdens de zwangerschap, het ouderschap of hun eigen leven.

De laatste jaren kwam trauma meer en meer op mijn pad, uit mijn eigen rugzak.
Pijn, lijden, dis-connected, uit voeling zijn.
You have to walk your talk, is belangrijk voor mij. Dat pad ging ik nog bewuster sinds 2011 toen ik verzeild geraakte bij David Sawyer, in de workshop Prenatal Journey. Nooit gedacht dat ik de 300 uren Integral Aquatic Therapy opleiding met glans zou afstuderen. Zo leergierig, enthousiast als ik ben leerde ik ook EMDR bij Diana Koster, schrijfster van de prachtige boeken, Perfecte moeders bestaan niet en Perfecte bevallingen bestaan niet.

Voor de pijn komt de val. Wat als ik nu ging inzetten op mentaal emotionele gezondheid? De vroedvrouw in mij, wij houden van preventie, ging workshops aanbieden om ‘de vrouw achter de zwangerschap’ tools, inzichten, bewustzijn en een tribe aan te bieden. De cursus Vol vertrouwen leven dragen, werd geboren. 


Hier trek ik de streep, tot hier en niet verder.
Ik hoor gynaecologen zeggen, ‘we geven al goede informatie, we kunnnen niet meer doen,…’ ‘Vrouwen zijn ontoerekeningsvatbaar op de verlostafel, wij doen wat we nodig achten,…’ (Leen zit op haar paard)
Ik zie vrouwen in de praktijk overspoeld worden door informatie, in 2002 was ik zwanger van mijn eerste kind, we hadden hoop en al 4 boeken waarvan 2 goei. Nu kan je de boeken niet meer tellen, de social media, de druk van henzelf en …

Het idee voor de summit eindelijk geboren worden en vorm krijgen.

Wie organiseert deze summit?

Ik ben Leen Heusdens, vroedvrouw en integrale coach bij Vertrouwde Vroedvrouw. Ik hou van pure, eenvoudige dingen, zoals baby’s, de natuur en mensen. Alles wat ik doe heeft een link met de eerste 1000 dagen. Met authenticiteit, Verbinding en alles daartussen.

Wat ik al 22 jaar doe is mensen gidsen in: ‘Leven dragen’ vol verbinding met jezelf en je baby, ‘Leven geven’ in eigen kracht of het nu onder water is of in een operatieruimte, ‘Leven beleven’, dat eerste jaar, wat een enorme periode van verandering, cliches die ook nog kloppen en vermoeidheid, samen met mijn team.

En gaande weg specialiseerde ik me in ‘Leven begeleiden’ daar waar ouders vast lopen tijdens de zwangerschap, het ouderschap of hun eigen leven.

De laatste jaren kwam trauma meer en meer op mijn pad, uit mijn eigen rugzak. Pijn, lijden, dis-connected, uit voeling zijn. You have to walk your talk, is belangrijk voor mij. Dat pad ging ik nog bewuster sinds 2011 toen ik verzeild geraakte bij David Sawyer, in de workshop Prenatal Journey. Nooit gedacht dat ik de 300 uren Integral Aquatic Therapy opleiding met glans zou afstuderen. Zo leergierig, enthousiast als ik ben leerde ik ook EMDR bij Diana Koster, schrijfster van de prachtige boeken, Perfecte moeders bestaan niet en Perfecte bevallingen bestaan niet.

Voor de pijn komt de val. Wat als ik nu ging inzetten op mentaal emotionele gezondheid? De vroedvrouw in mij, wij houden van preventie, ging workshops aanbieden om ‘de vrouw achter de zwangerschap’ tools, inzichten, bewustzijn en een tribe aan te bieden. De cursus Vol vertrouwen leven dragen, werd geboren.

Hier trek ik de streep, tot hier en niet verder. Ik hoor gynaecologen zeggen, ‘we geven al goede informatie, we kunnnen niet meer doen,…’ ‘Vrouwen zijn ontoerekeningsvatbaar op de verlostafel, wij doen wat we nodig achten,…’ (Leen zit op haar paard) Ik zie vrouwen in de praktijk overspoeld worden door informatie, in 2002 was ik zwanger van mijn eerste kind, we hadden hoop en al 4 boeken waarvan 2 goei. Nu kan je de boeken niet meer tellen, de social media, de druk van henzelf en …

Het idee voor de summit eindelijk geboren worden en vorm krijgen.

1. Bewust worden waarom je wat voelt, echt gaan luisteren! Los van oordeel, goed of kwaad. Met 1 focus, past dit bij mij of niet.

21 Sprekers nemen je op weg door hun reis van vrouw naar moeder,… Herinneren, Ontmoeten, …Die kracht, macht, pracht is nu al aanwezig!

2. Ik geloof in jou! Ik zie je, ik hoor je. De vrouw achter de zwangerschap gaat mee tot in het rusthuis, verzorg haar goed, geef ze aandacht, ruimte, vertrouwen!

3.Het is tijd, iedere baby die geboren wordt verdiend het een feest. Het gaat niet zo zeer om die of die oefening, …, eerder om hoe gaan we met de dingen om. Hoe is het met mijn veerkracht, draagkracht en heb ik hulp durven, mogen vragen,…Trauma zit niet in wat er gebeurd, wel in hoe de verbinding, communicatie verlopen is. Ik ben hier, ik blijf hier!

4. Online vanuit jou zetel,…, op jouw tempo luisteren naar 21 verhalen, verzameld op 1 plek. Opdat jij ‘Vol vertrouwen leven geeft EN je kindje op zijn of haar manier geboren wordt.’ Met nog een hoop aan inspiratie materiaal.

Waarom mag je deze summit niet missen?

1. Bewust worden waarom je wat voelt, echt gaan luisteren! Los van oordeel, goed of kwaad. Met 1 focus, past dit bij mij of niet.

21 Sprekers nemen je op weg door hun reis van vrouw naar moeder,… Herinneren, Ontmoeten, …Die kracht, macht, pracht is nu al aanwezig!

2. Ik geloof in jou! Ik zie je, ik hoor je. De vrouw achter de zwangerschap gaat mee tot in het rusthuis, verzorg haar goed, geef ze aandacht, ruimte, vertrouwen!

3.Het is tijd, iedere baby die geboren wordt verdiend het een feest. Het gaat niet zo zeer om die of die oefening, …, eerder om hoe gaan we met de dingen om. Hoe is het met mijn veerkracht, draagkracht en heb ik hulp durven, mogen vragen,…Trauma zit niet in wat er gebeurd, wel in hoe de verbinding, communicatie verlopen is. Ik ben hier, ik blijf hier!

4. Online vanuit jou zetel,…, op jouw tempo luisteren naar 21 verhalen, verzameld op 1 plek. Opdat jij ‘Vol vertrouwen leven geeft EN je kindje op zijn of haar manier geboren wordt.’ Met nog een hoop aan inspiratie materiaal.

LEVENSLANG TOEGANG TOT

THE SECRET OF BIRTH

SUMMIT
The Secret of Birth Summit
Scroll naar boven
Scroll naar top