THUISBEVALLEN

Het woord zegt het zelf, bevallen van je kindje in jullie veilige, vertrouwde, intieme thuis.Wij komen als geboorteteam bij jullie in huis om zowel medisch als mentaal en emotioneel je weeën op te volgen, harttonen te beluisteren, …De geboorte van je baby te ondersteunen in de houding die jullie wensen, …Als je baby geboren is begeleiden we de voeding, laten we de navelstreng uitkloppen,…

Dit uiterst intiem proces, jouw bevalling, dient op jouw ritme, in alle rust en vertrouwen te verlopen en thuis is dat als vanzelfsprekend. En dit altijd door twee collega’s van Vertrouwde vroedvrouw.

Ouders die vertrouwen hebben in zichzelf en hun lichaam, die houden van autonomie of niet wensen te discussieren over handelingen die protocolgewijs onnoodzakelijk zijn, kiezen voor een thuisbevalling. Ook zien we vaak ouders in de praktijk die geleerd hebben uit vorige, negatieve ervaring en nu kiezen voor eigen, gedeelde, verantwoordelijkheid. Tijdens een bevalling aan huis staan het kind en de ouders centraal, elke handeling die wij uitvoeren saat ten dienste van hun, en deervaring en wtenschap leert ons dat bij de geboorte de regel telt, Less is More!

Bevallen is de meest empowerende gebeurtenis van je leven. Dirigent zijn van je eigen bevalling, beslissen over wat er wanneer en hoe met je gebeurd, houd je in verbinding met jezelf en je baby. Overweldiging door derden is thuis bijna niet aanwezig. Medicatie is zelden nodig omdat de biologie gerespecteerd wordt

Tarieven worden tijdens het intakegesprek uitgelegd.

Het kraampakket, benodigdheden om te bevallen, krijgen jullie van ons.
Baarkruk en ander medisch materiaal brengen wij mee.Bevalbadje is bij ons te reserveren en zit mee in de prijs.

BEVALLEN IN CENTRUM LEVENSKRACHT
ONS GEBOORTENEST

Voor koppels die wensen thuis te bevallen en om welke reden dan ook niet kunnen, zijn welkom in het geboortenest. Een studio waar alles aanwezig is om in jullie persoonlijke ruimte jullie baby in vertrouwen te ontvangen. Verder is alles van de thuisbevalling hier ook van toepassing.

Less is more, wij ondersteunen daar waar nodig op medisch, mentaal en emotioneel vlak.

Mensen die volledig in verbouwing zitten, bij ouders inwonen, op een appartement wonen, te ver van Vertrouwde vroedvrouw of ergens waar ze zich niet op hun gemak voelen en toch in huiselijke sfeer willen bevallen zijn in Centrum Levenskracht welkom.

Alle voordelen van een thuisbevalling zijn hier ook aanwezig omdat onze begeleiding van dezelfde aard is. Gezin centraal, een geboorte vraagt tijd en ruimte.

BEGELEIDING VAN JE ARBEID THUIS EN IN HET ZIEKENHUIS.

Wanneer je weeën beginnen,…, start onze begeleiding. Gedurende de arbeid word je zolang wenselijk, thuis begeleidt, zowel op medisch, mentaal en emotioneel gebied. Samen gaan we naar het ziekenhuis waar Vertrouwde vroedvrouw de mentaal emotionele ondersteuning verder zet. De begeleiding stopt wanneer de baby gedronken heeft.

Je veilig en je op je gemak voelen, zijn gevoelens. En gevoelens zijn voor iedereen anders. Heb je meer nood aan controle en vertrouw je meer in technologie en de gynaecoloog,… dan is het ziekenhuis jullie place to be.

Je kan terug vallen als ouder op de vertrouwensband met ons in het ziekenhuis waar niets duidelijk is vanop voorhand. Door die continuïteit zien we vlottere bevallingen, betere harttonen, minder pijnbestrijding en vitalere baby’s met een goede aanhap als gevolg.

Tarieven worden tijdens het intakegesprek uitgelegd.

Scroll naar boven
Scroll naar top