KRAAMTIJD

De kraamtijd in een intense periode samen met je baby. Gedurende deze periode zijn we er daarom ook dagelijks. Er verandert namelijk veel.

Naast de medische opvolging en begeleiding van jezelf en je baby staan wij jullie ook bij in jullie vragen, onzekerheden en twijfels. We maken ook tijd om de volgende dag te doorspreken. Dit geeft een grote vorm van (h)erkenning, rust en vertrouwen.

Ook de babyvoeding krijgt tijdens deze consulten aandacht. Hoe loopt de borstvoeding? Hoe lukt dat met die fles?

In onze begeleiding vetrekken we steeds vanuit de baby, wat heeft hij of zij nodig. Baby’s weten wat ze willen, hun instinct is op hun scherpst. Dit samen met de laatste wetenschappelijke bevindingen luisteren we naar de ouders, moeder. En vaak geven zij zelf al het antwoord op mogelijke problemen.

Elk kraamconsult duurt gemiddeld 1 uur. Ook hier nemen we graag onze tijd en zorgen we ervoor dat jullie maximaal twee vroedvrouwen zien. Deze samenwerking resulteert in een goed mentaal evenwicht, een borstvoeding die vlot verloopt en in een nuchter, realistische beeld van wat het kraambed hoort te zijn. Het zien van weinig zorgverleners die op dezelfde manier te werk gaan, geeft rust.

Elke dag komen wij langs van dag 0 tot en met dag 5. Kom je later thuis, komen we graag dag drie nog langs om jullie trein terug of verder op het spoor te zetten. Op dag 7, 9, 14 komen we tot bij jullie thuis en van af dan zien we jullie graag bij ons op 3 en 6 weken.

Telefonische zijn wij 7/7, 24u/24u bereikbaar.
Er is tijd en ruimte voor alles wat besproken wil worden.

Scroll naar boven
Scroll naar top