Kraamtijd

De eerste 5 a 14 dagen spreken we van kraamtijd. De meest intense periode samen met je baby. Hier verandert dagelijks zoveel. Gedurende deze periode zijn wij er dagelijks. Om jullie bij te staan in jullie vragen, onzekerheden, twijfels, …. We volgen je baby op; wegen, hielprik,… Verder volgen we de baarmoeder, voeding,… op. Dagelijks spreken we de volgende dag door, dit geeft een grootte vorm van rust en vertrouwen.

Kies je nu als ouder bewust om je kraamtijd door ons te laten begeleiden of keer je van het ziekenhuis op dag 3 naar huis, wij staan graag voor jullie klaar.

Ouders, moeders zijn op hun gemak. Je ziet hooguit twee gezichten, waardoor de continuïteit en vertrouwen in eigen kunnen groeit. Zijn er angsten,…, dan luisteren wij graag.

Elk consult duurt gemiddeld 1 uur. Ook hier nemen we graag onze tijd. Deze samenwerking resulteert n een goed mentaal evenwicht, een borstvoeding die vlot verloopt en in een nuchtere, realistische beeld van wat het kraambed hoort te zijn.

Elke dag komen wij langs van dag 0 tot en met dag 5. Kom je later thuis, komen we graag dag drie nog langs om jullie trein terug, verder op het spoor te zetten. Op dag 7, 9, 14 komen we tot bij jullie thuis en van af dan zien we jullie graag bij ons op 3 en 6 weken.

Het zien van weinig zorgverleners die op dezelfde manier te werk gaan, geeft rust. Telefonische zijn wij 7/7, 24u/24u bereikbaar.
Er is tijd en ruimte alles wat besproken wil worden.

Scroll naar top