workshop voor iedereen die ooit geboren is, van vrouw, man, hulpverlener tot mens.

Birth Day 2.0
Groeien van Binnenuit!

Deze keer staat onze jaarlijkse workshop in het teken van ‘groeien van binnenuit’.
De voorbije maanden is onze buitenwereld enorm veranderd, we zijn uitgedaagd in onze vrijheden, bewegingsruimte en denkpisten. Sommigen voelen zich verlamd en overmand, anderen kruipen verontwaardigd op de barricades of werken juist vastberaden onder de radar verder. Wij hebben in ieder geval geen moment getwijfeld om onze geliefde Birth Day te laten doorgaan, al zal het in een Corona-proof versie zijn.
 
Het thema ‘groeien van binnenuit’ spreekt voor zich. Als alles beeft in de buitenwereld is het een goed moment om onze binnenwereld te verkennen en te versterken, daar waar we vrij zijn in ons denken en dromen. De boosheid of moeheid om het controleverlies over de buitenwereld, maakt plaats voor het besef dat onze binnenwereld rijk en maakbaar is.
Bij het uitwerken van de dag kwamen meteen woorden als zachtheid en heelheid naar boven, (h)erkenning en acceptatie, werkelijk vol mededogen aanwezig zijn bij onszelf.
In dat terugtrekken, dicht bij onszelf, in onze buik, soms tot in de diepste lagen van ons prille begin, zit veel helende energie en een enorme wijsheid. Vanuit ons prenataal en preverbaal stuk herontdekken wie we écht zijn, los van verwondingen, verwachtingen en prikkels van buitenaf en ons aangeleerde ‘hokjes’-denken.
 
Onze ware aard is er één van zelfwaarde en zelfvertrouwen, van rust en voldaanheid, van kinderlijke onschuld en verwondering. De herfst is sowieso een tijd van weer naar binnen keren en zelfzorg, na de bloeiende zomer en de rijke oogst. Van yang naar yin dus. Om die binnenwaartse beweging ‘gezond’ en rustig te kunnen maken, is afgrenzing nodig, de boel de boel kunnen laten.
 
Op de Birth Day gaan we dat zeer letterlijk nemen, we laten de 1,5 metergrens vóór in plaats van tégen ons werken. We zijn bij elkaar zonder onszelf te verlaten. We blijven in onze eigen persoonlijke bubbel, in volle aanwezigheid bij de ander. We zoeken naar een voeding en koestering die van binnenuit komt, aangemoedigd door de andere deelnemers, zonder fixing, zonder verwachtingen, zonder pleasing.
In de eerste Birth Day gingen we wroeten, met onze handen in de aarde. De tweede Birth Day was er één rond zaaien en planten.
In de derde werd er gewied en gewaterd.
Deze bijzondere vierde editie draait rond het oogsten van onze inzichten en wijsheid in onze binnenwereld. En elkaar vieren in echtheid.
De dag zal letterlijk ‘dicht bij de grond’ zijn. Yogamatjes, poefs, kussens en plaids in plaats van stoelen. Verbinding met onszelf binnen het grotere geheel (de cirkel), waarbij enkel onze aura’s elkaar zacht raken, steunen en inspireren.
 
Uw gastvrouw ben ik, Leen Heusdens.
Het faciliteren is naar goede gewoonte in handen van Betty Jeuris.
Wees zeer welkom!
 
Inschrijven verplicht.

Meebrengen:
Je eigen gezellige yogamatje, poef of zitkussen, plaid. Snacks en lunch, afsluitbare (hervulbare) drinkbus.
Scroll naar top