Thuisbevallen

Mensen worden al eeuwen lang geboren. Alle kennis uit het verleden wordt vandaag bewezen en toegepast door je vroedvrouw. Uit onderzoek blijkt dat een thuisbevalling even veilig of zelfs veiliger is dan een bevalling in het ziekenhuis.

Het woord zegt het zelf, bevallen van je kindje in jullie veilige, verrouwde, intieme thuis.

Wij komen als geboorteteam bij jullie in huis om zowel medisch als mentaal en emotioneel je weeën op te volgen, harttonen te beluisteren, …

De geboorte van je baby te ondersteunen in de houding die jullie wensen, …

Als je baby geboren is begeleiden we de voeding, laten we de navelstreng uitkloppen,…

Dit uiterst intiem proces, jouw bevalling, dient op jouw ritme, in alle rust en vertrouwen te verlopen en thuis is dat als vanzelfsprekend. En dit altijd door twee collega’s van Vertrouwde vroedvrouw.

Ouders die vertrouwen hebben in zichzelf en hun lichaam, die houden van autonomie of niet wensen te discussieren over handelingen die protocolgewijs onnoodzakelijk zijn, kiezen voor een thuisbevalling. Ook zien we vaak ouders in de praktijk die geleerd hebben uit vorige, negatieve ervaring en nu kiezen voor eigen, gedeelde, verantwoordelijkheid. Tijdens een bevalling aan huis staan het kind en de ouders centraal, elke handeling die wij uitvoeren saat ten dienste van hun, en deervaring en wtenschap leert ons dat bij de geboorte de regel telt, Less is More!

Bevallen is de meest empowerende gebeurtenis van je leven. Dirigent zijn van je eigen bevalling, beslissen over wat er wanneer en hoe met je gebeurd, houd je in verbinding met jezelf en je baby. Overweldiging door derden is thuis bijna niet aanwezig. Medicatie is zelden nodig omdat de biologie gerespecteerd wordt

Tarieven worden tijdens het intakegesprek uitgelegd.

Het kraampakket, benodigdheden om te bevallen, krijgen jullie van ons.

Baarkruk en ander medisch materiaal brengen wij mee.

Bevalbadje is bij ons te reserveren en zit mee in de prijs.

Scroll naar boven
Scroll naar top